Fundacja faceci.pl wraz z Kołami Naukowymi Wrocławskiego Oddziału SWPS:

Kołem Naukowym Psychologii Ewolucyjnej,

Kołem Naukowym Seksuologii

zaprasza w dniach 17-18 kwietnia 2015r. na

Interdyscyplinarną Konferencję Naukową

"Kondycja Współczesnego mężczyzny"

Czy rzeczywistość pokonała wojowników?

W dobie intensywnych przemian społecznych, ekonomicznych i kulturowych pragniemy rozpocząć dyskusję nad kondycją współczesnego mężczyzny w zderzeniu biologii z oczekiwaniami wynikającymi z uwarunkowań pozabiologicznych. Jak mężczyzna radzi sobie z nowymi rolami narzucanymi przez kulturę a w jaki sposób wpływają na niego oczekiwania związane z tradycyjnym spojrzeniem na męskość? Czy męskość jest wolna by zmieniać się wedle własnych potrzeb, czy jest zakładnikiem własnych założeń? Na te i inne pytania chcielibyśmy odpowiedzieć podczas konferencji naukowej Kondycja Współczesnego Mężczyzny, która odbędzie się w dniach 17-18 kwietnia we wrocławskim Wydziale Zamiejscowym Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej, ul. Ostrowskiego 30b.

Spojrzymy na mężczyznę z perspektywy społecznego osadzenia, ekonomicznych wyzwań, kulturowych oczekiwań, uwarunkowań biologicznych, genów warunkujących zachowania oraz różnic neuropsychologicznych. Dowiemy się jak ze zmianami współczesnego świata radzi sobie psychika i seksualność mężczyzny.